Östersunds kommun

Vill du bli en del av Team Elev på Barn- och utbildningsförvaltningen?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

 

Vi behöver förstärka teamet med en sakkunnig med särskild inriktning mot utvecklingsfrågor inom grundskolan.

 

Team Elev ansvarar för övergripande grundskolefrågor och grundsärskolefrågor på huvudmannanivå, och är ett stöd för den verksamhet som bedrivs på grundskolor, grundsärskolor och fritidshem runt om i kommunen.

 

 

Arbetsuppgifter

Den sakkunniga ska i sitt arbete finnas som en resurs i stabens olika delar i såväl förvaltning som stöd, utveckling och myndighetsutövning. En central uppgift för den sakkunniga är att ta ansvar för delar av det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå. I arbetsuppgifterna ingår också att verka som stöd i utveckling för rektorer där så bedöms och efterfrågas. Du kan komma att driva processer tillsammans med andra från ax till limpa.

 

I tjänsten ingår att arbeta i nära samarbete med verksamhetschefer och förvaltningsledning.

 

Du kommer i din vardag att tillhöra gruppen Team Elev som gemensamt hanterar kommunens frågor avseende grundskola, grundsärskola och fritidshem på en övergripande nivå.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning samt gedigen kunskap om grundskola och fritidshem och dess lagstiftning. Du har erfarenhet från att organisera och utveckla grundskolans verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat som chef inom pedagogisk verksamhet eller har genomfört rektorsprogrammet och arbetat som rektor.

 

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en politiskt styrd organisation. Du uttrycker dig tydligt i både tal och skrift och kan hålla fler arbetsuppgifter igång samtidigt.

 

Arbetet innebär att vara flexibel och kunna omprioritera arbetsuppgifter vid behov.

 

Du är vetgirig, tar ansvar och intitiativ. Att vara en del i att utveckla arbetsplatsen och att samarbeta är viktiga förutsättningar i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

verksamhetschef

Christina Kristiansson

073-071 61 47

 

facklig representant Sveriges Skolledarförbund

Gunilla Nolervik

063-14 37 57

 

facklig representant Lärarförbundet

Liselott Ljunggren

063-14 31 78

 

Sista ansökningsdag

2021-01-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 januari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Vill du bli en del av Team Elev på Barn- och utbildningsförvaltningen?